Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dode bij steekpartij in gevangenis Nieuwegein

De Penitentiaire Inrichting Nieuwegein.
De Penitentiaire Inrichting Nieuwegein. Foto Hollandse Hoogte / Evelyne Jacq

Bij een steekpartij tussen twee gevangenen in een cellencomplex in Nieuwegein is dinsdagavond een dode gevallen. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Het incident gebeurde rond 19.00 uur in de gevangenis aan De Liesbosch. Het ministerie kan voorlopig nog geen verdere details geven. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (Novum)