Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Vader belooft ontvoerde meisjes Haaksbergen terug te brengen

De man uit Haaksbergen die zijn drie dochters vorige week ontvoerde en meenam naar Syrië wil de meisjes terug brengen naar Nederland. Dat heeft hij vanochtend aan de Twentsche krant Tubantia laten weten.

De 42-jarige man zegt in een interview met de krant dat hij vandaag met zijn dochters de grens over gaat naar Turkije, morgen vliegt hij met ze terug naar Nederland. De man wil het gezin herenigen en zegt dat er volgens hem nooit sprake is geweest van ontvoering.

De drie meisjes uit Haaksbergen van zeven, acht en elf jaar oud werden vorige week door hun vader meegenomen. De man mishandelde en gijzelde zijn vrouw vermoedelijk dinsdag en sloeg daarna met zijn drie dochters op de vlucht. Via een vliegveld in Duitsland reisde het viertal naar Berlijn. De vrouw schakelde ruim daarna de politie in; de man was toen al een tijd weg met hun dochters. Er waren al enige tijd relatieproblemen tussen de ouders van de ontvoerde meisjes.

Volgens de politie is de vader afkomstig uit het Midden-Oosten. Tegen hem loopt een internationaal opsporingsbevel, maar hij is nog niet opgepakt.

De politie wil niet op de zaak ingaan. Een woordvoerder liet vanmiddag aan persbureau Novum weten dat de politie de berichtgeving over de beloofde terugkeer heeft gelezen, maar wilde er verder niets over zeggen.