Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Opvoeden

Hitte

Het achtuurjournaal van afgelopen maandag had duidelijk last van de warmte: in plaats van nieuws te brengen ging het uitgebreid in op de waarschuwing dat met hoge temperatuur vooral oudere mensen goed op hun vochtgehalte moesten letten.

Veel drinken dus! Wat de oudere mensen hier zelf over dachten? Gevolgd door kleine interviews. Ja, ja, ze letten heus goed op, vertelde een van de oudjes in een bejaardentehuis. Daarna voegde ze er vol trots aan toe: „Maar gelukkig hebben we hier airconditie!”

Een ikje is een anekdote of ervaring gevat in 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik