Futloze bezorger steekt post in brand

Een bezorger van PostNL heeft post voor adressen in delen van de dorpen Swalmen en Posterholt (bij Roermond) verbrand. De 26-jarige vrouw zei geen zin meer te hebben in het afleveren van de stukken.

De bezorger is inmiddels op staande voet ontslagen. PostNL heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

PostNL ontving de afgelopen twee weken veel klachten vanuit Swalmen en Posterholt over niet bezorgde post. Daarop startte het bedrijf een onderzoek, onder meer door het versturen van proefbrieven. De sporen leidden naar de vrouw. Die ontkende aanvankelijk, maar gaf daarna toe. Een deel van de haar toevertrouwde stukken had ze gewoon bezorgd. Een ander deel hield ze achter. In een nacht heeft ze die post verbrand. In welke nacht dat was, zei ze zich niet meer te kunnen herinneren.

De vrouw was pas twee weken geleden begonnen met haar baan als bezorger. Ze was bij PostNL aan het werk gegaan via een uitzendbureau en had voorafgaand aangegeven gemotiveerd te zijn voor het werk.

Het postbedrijf heeft de inwoners van de bezorgwijken van de vrouw in Swalmen en Posterholt in een brief excuses aangeboden voor de schade. PostNL heeft geen idee hoeveel post in vlammen is opgegaan. De meeste stukken zullen verloren zijn gegaan. Mocht er alsnog wat worden teruggevonden, dan wordt die post nabezorgd.

PostNL zegt dat gaat om een incident. Bij het bedrijf zijn zo’n 22.000 medewerkers betrokken bij het bezorgen van post.