Bus stort in ravijn bij Napels: 39 doden

Bij een ernstig busongeluk in Zuid-Italië zijn vannacht zeker 39 mensen omgekomen. Een bus met overwegend Italiaanse inzittenden uit Napels kwam op de snelweg in botsing met een betonnen afscheiding. De chauffeur raakte de controle kwijt over de bus. Die raakte eerst zes andere auto’s, sloeg daarna over de vangrail van een viaduct en viel vervolgens in een ravijn dertig meter lager. Er zaten in totaal 49 mensen in de bus.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg A16, tussen Napoli en Bari, ter hoogte van het stadje Monteforte Irpino. Volgens de politie stond op die plek een file, waarvoor met lichtsignalen werd gewaarschuwd. Ooggetuigen zeiden dat de chauffeur naar de zijkant van de weg stuurde om te voorkomen dat hij op de auto’s in de file botste. Ook hij kwam om. De inzittenden hadden een dagtochtje gemaakt naar onder andere Pietralcino, de geboorteplaats van de populaire Italiaanse volksheilige Padre Pio. (AP, Reuter, NRC)