Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Buit juwelenroof Cannes meer dan 100 miljoen

Een politieagent staat op het balkon van het hotel in Cannes waar gisteren juwelen ter waarde van meer dan 100 miljoen euro gestolen werden.
Een politieagent staat op het balkon van het hotel in Cannes waar gisteren juwelen ter waarde van meer dan 100 miljoen euro gestolen werden. Foto Reuters / Eric Gaillard

De buit van de juwelenroof uit een luxehotel in de Zuid-Franse badplaats Cannes blijkt veel groter te zijn dan in eerste instantie werd geschat. Niet veertig, maar meer dan 100 miljoen euro aan juwelen werd gisteren geroofd, meldt persbureau AP.

Dat heeft de organisator van de diamantententoonstelling, die in het Carlton Intercontinental Hotel aan de gang was, na een gedetailleerdere inventarisatie laten weten, zegt een Franse officier van justitie.

De diefstal vond gisteren plaats rond het middaguur. De politie is op zoek naar een verdachte die alleen handelde en te voet vluchtte. Het gaat om een van de grootste juwelendiefstallen van de afgelopen jaren.

Twee eerdere juwelendiefstallen in Cannes in mei

Bij het laatste filmfestival in Cannes werden ook al juwelen gestolen. Uit het Novotel werden sieraden van Chopard ontvreemd met een waarde van ongeveer 750.000 euro. Een tweede diefstal vond plaats in een ander exclusief hotel in de stad. Dieven waren 80 bewakers te slim af en gingen ervandoor met een ketting van De Grisogono, die volgens de makers zo’n twee miljoen euro waard was.