Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto- en motorsport

Brit Hamilton winnaar Grote Prijs in Hongarije

De Britse autocoureur Lewis Hamilton heeft gisteren de Grote Prijs van Hongarije gewonnen. Op de Hungaroring bij Boedapest bleef hij de Fin Kimi Räikkönen (Lotus) en de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) voor.

Voor de 28-jarige Hamilton was het zijn eerste seizoenszege in de Formule 1 voor Mercedes, waar hij sinds dit jaar rijdt. Voor de vierde keer vertrok hij van pole position. Na drie (gedeeltelijk) mislukte races kon de wereldkampioen van 2008 zijn leidende startpositie nu wel verzilveren.

Terwijl WK-leider en titelhouder Sebastian Vettel na zijn pitstops soms werd opgehouden door andere coureurs, reed Hamilton een vlekkeloze race. Hij is nu met de Argentijn Juan Manuel Fangio de enige coureur die in zijn eerste zeven seizoenen in de F1 elk jaar een grandprix won.

In de WK-stand behoudt Vettel, gisteren achter Raikkonen derde, de leiding met 172 punten. Raikkonen passeerde de Spanjaard Fernando Alonso en staat nu derde in de tussenstand. De Nederlander Giedo van der Garde, gisteren veertiende in Hongarije, is en blijft puntloos.