Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

44 gewonden bij treinbotsing Zwitserland

Screenshot twitterfoto Newsbreaker

Bij een botsing tussen twee treinen in Zwitserland zijn tientallen gewonden gevallen, meldt persbureau AFP. Er zouden vier ernstig gewonden zijn.

De botsing betrof een trein die richting Lausanne ging en een andere trein die juist uit de richting van Lausanne reed. Het ongeluk gebeurde om zeven uur lokale tijd in Granges-près-Marnand, in het westen van het land, zo’n vijftig kilometer van de hoofdstad Bern.


Grotere kaart weergeven

Politie, brandweer en ambulances zijn al ter plaatse. Volgens de Zwitsers-Duitse televisie zijn er veel passagiers gewond geraakt, die verzorgd worden aan de kant van de weg. Het is nog onbekend of er doden zijn gevallen, ook is onduidelijk of de machinisten nog leven.

Twitter avatar NewsBreaker NewsBreaker BREAKING: At least 30 injured as 2 trains crash in Switzerland, according to @tdgch http://t.co/rE8k2WT4P3 - @GHulsens

De eerste beelden laten zien dat de treinen nog wel steeds op de rails staan:

Het treinverkeer tussen Moudon en Payerne is voorlopig onderbroken.