Kies uw favoriete fragment van Zomergast Hans Teeuwen

Vanavond mag Hans Teeuwen drie uur lang kijkers zijn favoriete fragmenten voorschotelen in een nieuwe editie van Zomergasten. nrc.nl zet drie fragmenten die de Zomergast typeren op een rij, maar wil graag ook uw favoriet weten én welke vraag u hem zou stellen.

Hans Teeuwen. Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer

Vanavond is het zover. Dan mag cabaretier, muzikant en oproerbeest Hans Teeuwen drie uur lang kijkers zijn favoriete fragmenten voorschotelen in een nieuwe editie van Zomergasten. nrc.nl zet drie fragmenten die de Zomergast typeren op een rij, maar wil graag ook uw favoriet weten én welke vraag u hem zou stellen.

Mediaredacteur Wilfred Takken interviewde alle aankomende Zomergasten voor NRC Handelsblad. Welke fragmenten Teeuwen gaat laten zien verklapt hij natuurlijk nog niet:

“Ik ga daar niet alvast een beetje Zomergasten lopen vieren met jou. Al mijn esprit behoort deze maanden de VPRO toe.”

Het worden “louter prachtige fragmenten om de mens te verheffen”. Zoals:

“Peperdure porno die in Europa bijna niet te krijgen is.”

We zijn niet anders van je gewend, Hans. Maar ga je ons ook een blik in je ziel werpen? Teeuwen liet aan Takken weten dat hij niet bang is voor presentator Wilfried de Jong:

“Ik hoop alleen dat hij me niet gaat masseren. Dat kan ik niet hebben, dat hij ineens aan mijn kuiten hangt. Ik hoop verder dat mijn vrouw niet vroegtijdig bevalt – ik word vader – want dan laat ik haar toch voorgaan. Het zou wel spectaculair zijn, als ik tijdens de uitzending zou zeggen: ‘Ja sorry Wilfried, maar het water is gebroken’”.

Hans Teeuwen kondigt zichzelf gewoon aan, want zo is hij

In vijf korte promo’s voor de eerste uitzending kondigt Teeuwen zichzelf op Teeuwiaanse wijze aan:

Het beste van Hans Teeuwen in drie video’s

nrc.nl selecteerde onderstaande drie fragmenten die Teeuwen typeren. Teeuwen staat namelijk bekend om zijn absurde, grove humor. Ook is hij niet vies van wat provocatie.

Hans Teeuwen als provocateur
Op donderdag 30 augustus 2007 was Teeuwen te gast bij het tv-programma Bimbo’s en Boerka’s, waar hij mocht langskomen omdat hij de presentatrices De Meiden van Halal op de hak had genomen in zijn toespraak (filmpje) bij de onthulling van het monument De Schreeuw voor de vermoorde Theo van Gogh:
http://youtu.be/JcCOktdsz-0

Hans Teeuwen als absurdist
Uit Met Een Breierdeck (1995) komt de Teeuwen-klassieker ‘Nostradaaaamus, Nostradaaaamus, Nostradamus met z’n strakke groene broek. Stond ‘m goed!’ Need we say more?

Hans Teeuwen als grove humorist
Over het koningshuis had Teeuwen ook wel eens een mening. Vanaf 3:38 toont Teeuwen in zijn show Industry of Love (2003) ons een hele andere kant van toenmalig koningin Beatrix:

Wat is uw favoriete fragment van Hans Teeuwen, of mist u nog een fragment? En: welke vraag zou u hem vanavond willen stellen? Laat het weten in de comments!

    • Judith Laanen