Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Mode

Voor veertig miljoen euro aan juwelen gestolen in Cannes

Bij een overval in het Carlton Hotel in Cannes zijn sieraden met een waarde van zo’n veertig miljoen euro gestolen. Bij de overval werden wapens gebruikt. In het hotel in de Franse badplaats was een sieradententoonstelling aan de gang. Dat meldt persbureau AP.

Een politiewoordvoerder heeft gezegd dat de diefstal plaatsvonden rond het middaguur. Hij kon berichten dat de dief in zijn eentje was en de sieraden in een koffer had gedaan niet bevestigen.

Twee eerdere juwelendiefstallen in Cannes in mei

De politie in Nice wil geen verdere mededelingen doen. Bij het laatste filmfestival in Cannes werden ook al juwelen gestolen. Uit het Novotel werden sieraden van Chopard ontvreemd met een waarde van ongeveer 750.000 euro. Ze werden gestolen uit de kamer van een werknemers van de Zwitserse horloge- en juwelenmaker.

Een tweede diefstal vond plaats in een ander exclusief hotel in de stad. Dieven waren 80 bewakers te slim af en gingen ervandoor met een ketting van De Grisogono, die volgens de makers zo’n twee miljoen euro waard was.