Minstens 18 doden Pakistan door giftige alcohol

In Pakistan zijn minstens achttien mensen om het leven gekomen na het drinken van vergiftigde, zelfgestookte alcohol. Twintig andere mensen zijn ook vergiftigd en in het ziekenhuis opgenomen. Dat meldt persbureau AFP.

De slachtoffers verloren het bewustzijn tijdens een verjaardagsfeest in de Pakistaanse stad Faisalabad. De Pakistaanse wet verbiedt moslims, ongeveer 95 procent van de bevolking, alcohol te drinken. De vraag naar alcohol in het drooggelegde land is echter groot en het wordt vaak thuis gestookt.

Zelfgestookte alcohol eist vaker slachtoffers, bijvoorbeeld doordat goedkope methanol wordt gebruikt om de alcohol mee aan te lengen. Anderhalf jaar geleden stierven 143 mensen in India na het drinken van giftige alcohol. Eind vorig jaar was Tsjechië in de ban van een alcoholschandaal.

    • Lex Boon