Indrukwekkend eerbetoon aan F1-coureur Senna met licht en geluid

De beroemde Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna leeft niet meer, maar Honda heeft hem onlangs op indrukwekkende wijze toch een beetje tot leven gewekt: een recordronde uit 1989 op het circuit van het Japanse Suzuka werd nagebootst met licht en geluid.

De beroemde Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna leeft niet meer, maar Honda heeft hem op indrukwekkende wijze toch een beetje tot leven gewekt. Als eerbetoon bootste de autofabrikant door middel van licht en geluid een recordronde uit 1989 na, die Senna reed op het circuit van het Japanse Suzuka.

http://youtu.be/oeO2q8FzcnM

Telemetriedata wordt door Honda gebruikt om precies na te gaan waar de wagen van Senna wanneer reed. Rond het circuit van Suzuka werden lichten en speakers opgesteld. Ook al rijdt er geen echte auto, door deze drie dingen te combineren, krijg je eenzelfde soort ervaring. Misschien ziet er zelfs nog wel spectaculairder uit.

Hoe het precies werd gemaakt, kunnen de makers beter zelf uitleggen. De Engelse ondertiteling kan aangezet worden:

http://youtu.be/RVeSYyYzjhY

Omstreden Grand Prix van 1989

Aan de Grand Prix in Japan van dat jaar zal Senna verder geen goede herinneringen hebben overgehouden. De Braziliaan moest de race van toen winnen om nog kans te maken op de wereldtitel. Zijn teamgenoot Alain Prost stond eerste in het klassement.

De strijd tussen de twee was hevig en tijdens de race botsten de twee McLarens. Prost moest de strijd staken, Senna kon door en won. Maar de overwinning, en dus de kans op het wereldkampioenschap, werd hem afgenomen: Senna zou de chicane hebben gemist.

In 1994 overleden

Senna won in zijn loopbaan drie wereldkampioenschappen. Hij kwam om het leven bij een crash tijdens de GP van San Marino in 1994. Hij was de laatste F1-coureur die tijdens een Grand Prix om het leven kwam.

Beelden van de dodelijke crash:

    • Frank Huiskamp