Haase verliest in finale ATP-toernooi Gstaad

Robin Haase tijdens een eerdere wedstrijd in het ATP-toernooi in Gstaad. Foto EPA / Peter Schneider

Robin Haase is er zondag niet in geslaagd het ATP-toernooi van Gstaad te winnen. Op het Zwitserse gravel moest de Hagenaar zijn meerdere erkennen in de als zesde geplaatste Rus Mikhail Youzhny: 3-6, 4-6. Voor Haase is het zijn eerste nederlaag in drie ATP-finales. De afgelopen twee jaar won hij het toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel, dat volgende week op de kalender staat.

Haase, die in vier ontmoetingen nog nooit van Youzhny had gewonnen, ging de eerste set lang mee met de Rus. Bij een 4-3 achterstand ging het echter mis voor de Nederlander. Door een dubbele fout kreeg Youzhny een breakpunt en vervolgens mislukte een volley van Haase.

In het tweede bedrijf keek Haase opnieuw snel tegen een achterstand aan. Al in de derde game brak Youzhny. Op 5-4 serveerde de Rus vervolgens voor de wedstrijd. Twee matchpunten werkte Haase weg voordat hij een forehand in de tramrails plaatste en de wedstrijd alsnog verloor. (Novum)

Samenvatting van de wedstrijd: