Opinie

    • Ik

Vierdaagse

Vierdaagse in Nijmegen. De vrijdagmiddag is in het centrum weer de bekende chaotische mensenzee. Met veel tijd, moeite en geduld laveer ik mijn auto het centrum uit. Bij een rood stoplicht steekt een politieagente haar hand op, achter haar staan er nog vier naar mij te kijken. Onzeker over mijn overtreding laat ik het raam

Vierdaagse in Nijmegen. De vrijdagmiddag is in het centrum weer de bekende chaotische mensenzee. Met veel tijd, moeite en geduld laveer ik mijn auto het centrum uit. Bij een rood stoplicht steekt een politieagente haar hand op, achter haar staan er nog vier naar mij te kijken. Onzeker over mijn overtreding laat ik het raam zakken. Of ze een stukje mogen meerijden?

Opgelucht nodig ik ze uit, mijn auto zal voor vijf minuten de veiligste plek in Nijmegen zijn. Bij het kruispunt waar ze moeten zijn, is geen parkeermogelijkheid en het licht staat op groen. Ik ben onzeker wat te doen, bevreesd voor de reacties van de vele automobilisten achter mij.

„Stop maar gewoon”, zegt de agente voorin, „als er vijf agentes uitstappen zal niemand reageren.” En zo was het.

Han kuijpers

    • Ik