Stichtingsbestuur Heerenveen weg, nu directie nog

Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen heeft zijn conclusies getrokken, nu de twee overgebleven directieleden nog. Het stichtingsbestuur stapte vrijdag op na lezing van een zeer kritisch rapport door een onafhankelijke commissie over het functioneren van de bestuurstop bij Heerenveen.

De commissie die de onrust bij de Friese eredivisieclub onderzocht, stelde dat er weinig tot geen draagvlak is voor de drie leden van het huidige stichtingsbestuur. De leden Mark Noordhoff, Bauke Koopmans en Anton Postma blijven aan totdat hun opvolgers in dienst treden.

Technisch directeur Johan Hansma en commercieel directeur Joost Steppé moeten volgens de commissie ook aftreden. Eerder stapte directievoorzitter Robert Veenstra op. Hem werd een schrikbewind verweten, door Friese supporters én door de clubiconen Riemer van der Velde (tussen 1983 en 2006 succesvol voorzitter) en Foppe de Haan (in bijna dezelfde periode succestrainer).

De commissie, bestaande uit Jos Vaessen en Lense Koopmans, adviseert over te stappen op een nieuwe bestuursvorm: een stichtingsbestuur zonder raad van commissarissen. Erevoorzitter Van der Velde zou daarin moeten plaatsnemen.