Feyenoord gaat stadionplannen opnieuw onderzoeken

De selectiespelers van Feyenoord maken een ererondje door de Kuip tijdens de Open Dag van de club. Foto ANP / Martijn Beekman

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord gaat de plannen voor een mogelijk nieuw stadion opnieuw onderzoeken. Dat heeft oud-stadiondirecteur Jos van der Vegt tegenover Radio Rijnmond gezegd. Van der Vegt is een van de drie ‘verkenners’.

Nu de nieuwe Kuip niet doorgaat, zal Feyenoord opnieuw moeten bekijken wat het met zijn stadion wil. De 75 jaar oude Kuip is toe aan vernieuwing. Eind november moet er een advies liggen van het drietal verkenners. Alle verschillende plannen van de afgelopen jaren worden nog een keer goed bekeken “om de discussie een een stap verder te helpen”. Van der Vegt:

“Wij gaan alles tegen het licht houden, zoals de financiering, maar ook wat te doen met oude Kuip als het uiteindelijk toch nieuwbouw wordt. We gaan verkennen wat voor plannen er nu liggen en wat er mogelijk is. Draagvlak is daarbij belangrijk.”

Oud-wethouder Hans Vervat zit ook in de commissie. Het derde lid moet nog benoemd worden.

Eerder deze maand trok het Rotterdamse stadsbestuur een voorstel voor een nieuw Feyenoordstadion in, nadat duidelijk werd dat er geen raadsmeerderheid was. De partijen willen niet dat de gemeente garant staat voor 165 miljoen euro. Volgens hen is er te weinig draagvlak onder Rotterdammers voor een nieuwe Kuip en zijn de financiële risico te groot.

    • Lex Boon