Culinaire festivals

Op en rond de Grote Markt van Haarlem is van 1 tot en met 4 augustus het evenement Haarlem Culinair. Restaurants zoals Vis & Ko van Imko Binnerts presenteren er hun gerechten. Verder zijn er op zondag 4 augustus speciale biersoorten te proeven op de Botermarkt en worden lokale en biologische producten verkocht op de Oude Groenmarkt, onder meer het 100 procent plantaardige ijs van Professor Grunschnabel.

De Parade is niet alleen een theaterfestival, er wordt ook flink gegeten en gedronken. Sinds vorig jaar laat De Parade zich voorstaan op duurzaamheid en dat is terug te zien in de keukens. De Spaanse biologische huiswijn wordt verstrekt per recyclebare petfles en ook het eten is zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd. Zo zijn er schaal- en schelpdieren uit de Oosterschelde bij Zijpestijl (alleen nog in Amsterdam). Koffieleverancier D.E. schenkt heel retrohip ook filterkoffie-nieuwe-stijl. Tot en met 4 augustus in Utrecht, daarna in Amsterdam.