Code oranje ingetrokken - geen grote problemen door noodweer

Het restant van een schoorsteen na een blikseminslag in Landgraaf, Limburg. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Het noodweer van vanmiddag heeft niet tot grote problemen geleid. De schade bleef beperkt tot blikseminslagen, wateroverlast en enkele omgewaaide bomen. Het KNMI heeft inmiddels ‘code oranje‘, de waarschuwing voor extreem weer, voor het hele land ingetrokken.

Twitter avatar KNMI KNMI code oranje voor zwaar #onweer is ingetrokken http://t.co/dpPyZgWBwG

Op de A73 bij Venray belandde door de wind een caravan op zijn kant, meldt de Limburgse politie. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd, maar er ontstond wel file. Het noodweer zorgde ook op de A27 bij Lexmond voor oponthoud toen een auto op een busje met een caravan botste toen takken uit de bomen waaiden. Een vrouw is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie lagen over de lengte van een paar honderd meter takken op de rijbanen.

Twitter avatar EllenMelsen Ellen Melsen Ongeluk #A27 11.30 u. Takken op de weg, auto’s op elkaar. Een persoon gewond naar ziekenhuis. #noodweer http://t.co/JTd68reG8t

Door het ongeval, dat rond 11.30 uur gebeurde, was de A27 van Gorinchem naar Utrecht enkele uren dicht tussen Noordeloos en Lexmond. Rond 14.30 uur werd de weg vrijgegeven.

Onder meer in Limburg sloeg op een aantal plaatsen de bliksem in. Op het spoor zorgden blikseminslagen voor vertraging. Zo werden de trajecten tussen Elst en Tiel en Nijmegen en Cuijk getroffen.

Vannacht opnieuw onweersbuien

Vannacht trekt opnieuw een storing met onweersbuien over het land, meldt het KNMI:

“De wind is zwak en veranderlijk, maar kan bij buien vlagerig worden. De minimumtemperatuur ligt rond de 18 graden.”

Een ondergelopen straat in Benzenrade, Limburg. Foto ANP / Marcel van Hoorn

    • Lex Boon