Warm, met buien

Een zwabberende storing ligt de komende dagen boven de Benelux en gaat al zwabberend een aantal regen- en onweersbuien veroorzaken. Uiteindelijk trekt de storing zondagmiddag oostwaarts weg en pas dan komen we in een andere, koelere luchtsoort terecht.

In de broeierige atmosfeer van vrijdag zijn verspreid buien ontstaan. Ook vanavond passeren (onweers)buien. Daarna wordt het zo goed als droog en ontstaat gemakkelijk mist.

Dat we nog steeds in dezelfde luchtsoort vertoeven, valt te merken aan de hoge nachtelijke temperaturen. In stedelijk gebied koelt het tot nauwelijks onder 20 graden af.

Zaterdag begint met zonneschijn en een aantal mistvelden. Het warmt snel op en in de loop van de middag ontstaan er wederom regen- en onweersbuien. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid, oost en noord. De maximumtemperatuur varieert van een graad of 23 op Texel tot 30 graden in het zuidoosten.

De storing leidt tot de vorming van forse stapelwolken en daaruit ontwikkelen zich wederom enkele stevige buien, ook in de nacht naar zondag en op zondagochtend. Die storing wordt echter geleidelijk naar Duitsland weggeduwd door een opstekende zuidwestelijke wind. Die voert opklaringen met zich mee en temperaturen tot een maximum van ongeveer 24 of 25 graden.