Nieuwe tv-zender Fox begint op 19 augustus met uitzenden

Screenshot van YouTube-kanaal Fox Nederland

Per 19 augustus gaat de nieuwe zender Fox in Nederland uitzenden. De zender zal straks in ieder geval al te zien voor alle digitale abonnees van Ziggo en is geprogrammeerd op kanaal 11. Fox zet vooral in op series, films en sportprogramma’s. Dit maakte de zender vandaag bekend. De volledige programmering volgt ook in augustus.

In juni werd al bekendgemaakt dat de zender in de zomer zou starten, maar toen was de precieze startdatum nog onduidelijk. De zender noemt het beoogde karakter op de website “kwalitatief en onconventioneel”. Hij richt zich op een brede doelgroep van mensen vanaf 12 jaar. Directeur Raymond van der Vliet zegt het volgende in een verklaring:

“Onze eerste focus is een attractief kanaal op te bouwen dat door de kijkers wordt gewaardeerd. We zijn ambitieus, maar ook realistisch: we kiezen voor continuïteit op de lange termijn. De zender zal de komende jaren stap voor stap worden opgebouwd. Vooral de live programmering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber.”

Fox nam al Eredivisie Live over

Fox, met daarachter de bekende mediamagnaat Rupert Murdoch, is ook het nieuwe thuis van de Eredivisie, zoals al langer bekend was. Per 1 augustus start de zender met het uitzenden van het Nederlandse voetbal en neemt het Eredivisie Live over. Net als Eredivisie Live zit de zender achter een decoder en moeten digitale abonnees ervoor betalen. De NOS heeft nog tot in ieder geval 2014 de rechten van de samenvattingen.

Volgende week start de Eredivisie, maar het was al enige tijd onzeker of de start van de competitie wel live te volgen zou zijn, omdat er nog geen afspraken waren met kabelaanbieders over de doorgifte. Gisteren sloot Fox echter een akkoord met Ziggo en nu is de verwachting dat het bedrijf er ook snel zal uitkomen met andere aanbieders als UPC en KPN.