Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft de halve finale van het EK niet weten te bereiken. Oranje verloor de derde groepswedstrijd vandaag in Litouwen met 3-2 van Spanje, dat zich samen met Portugal voegde bij de laatste vier.

Oranje begon heel aardig en kwam na ruim een halfuur op voorsprong. De Spaanse goalie wist een kopbal niet goed te verwerken, waarna Clint Leemans van dichtbij het net liet bollen. Nederland stond toen virtueel net als Spanje en Portugal op zes punten. Oranje zou vanwege het doelsaldo echter als derde eindigen in de groep.

Nederland ging dan ook hard op zoek naar een tweede treffer. Anass Achahbar verprutste vlak na rust een dot van een kans door de ver uit zijn goal gekomen doelman met een kunststukje te willen verschalken. Hij raakte de bal verkeerd, waarna de bal langzaam naar de keeper rolde.

Oranje had daarna moeite kansen te creëren. Spanje was aan de andere kant wel succesvol. Sandro Ramirez kon in de 68e minuut simpel inkoppen: 1-1. In de laatste tien minuten verzekerden de Spanjaarden zich vervolgens van drie punten. Achahbar maakte de stand in blessuretijd via een strafschop nog wat draaglijker: 3-2.

Portugal, dat Oranje eerder met 4-1 versloeg, was nu met 4-2 te sterk voor gastland Litouwen. Servië en Frankrijk zijn de andere halvefinalisten. (Novum)