Nieuwe zender Fox te zien via Ziggo

Tv-concern Fox heeft gisteren een overeenkomst gesloten met kabelaar Ziggo. Daarmee is de weg vrij voor het nieuwe, open televisiekanaal dat Fox in Nederland wil beginnen. De nieuwe digitale zender, geprogrammeerd op kanaal 11, is vanaf 19 augustus te zien. Dat bevestigt een woordvoerder van Fox.

De zender zal daardoor in ieder geval in 2,3 miljoen Nederlandse huishoudens te zien zijn. De woordvoerder zegt dat de zender ook met andere aanbieders in gesprek is. „We hopen daar snel uit te komen”.

Op de nieuwe open zender zal Fox aandacht besteden aan sport, vooral aan voetbal. Er komt een dagelijks live sportmagazine. Daarnaast zullen series worden uitgezonden, waaronder The Walking Dead en de BBC-serie Ripper Street. De doelgroep is breed: mannen en vrouwen vanaf 12 jaar.

Op maandag presenteren Toine van Peperstraten en Jan van Halst een praatprogramma over het sportweekend. De woordvoerder: „Daarin mogen we ook fragmenten uit de eredivisie laten zien, omdat het op maandag wordt uitgezonden”.

Het Amerikaanse tv-concern kocht vorig jaar de uitzendrechten van de live eredivisiewedstrijden, maar die blijven achter de decoder. NOS heeft tenminste komend seizoen nog de rechten voor het uitzenden van de samenvattingen van de eredivisie in het weekend zelf.

Fox kocht ook betaalzender Eredivisie Live, die straks Fox Sports Eredivisie gaat heten. De eredivisie begint vrijdag 2 augustus, en is via Ziggo dan zeker te zien op het betaalkanaal. Fox verwacht ook met andere aanbieders als UPC vóór volgende week vrijdag een distributieovereenkomst te hebben.