Kijken: hoe een droom uitkomt dankzij een rolletje duct tape

Still uit de korte film.

De Australische Pascale Honore houdt van de ruimte in de natuur. Maar toen ze achttien jaar geleden in een rolstoel terechtkwam, waren haar mogelijkheden tot bewegen in de natuur beperkt. Dankzij een rolletje duct tape kan ze nu toch doen waar ze al die tijd van droomde: surfen.

Een ongeconcentreerd moment door een gesprekje met een vriendin zorgde ervoor dat Honore achttien jaar geleden de macht over het stuur verloor. Een ongeluk. Haar benen raakten verlamd. Jarenlang keek ze vanuit haar rolstoel hoe haar zonen op hun surfboards over de golven deinsden, en droomde ze ervan zelf ook op de plank te staan; haren in de wind, benen in het water. Het zou een droom blijven, dacht ze, tot een vriend van haar zoons voorstelde: waarom tapen we jou niet aan mij vast?

Het resultaat is te zien in onderstaande korte documentaire. Honore op de rug van de jonge Tyron Swan, die met veertig kilo extra op zijn rug nog steeds rechtop blijft staan. Op dezelfde manier - een flinke hoeveelheid stevig tape - lukt het Honore zelfs om te duiken. Het laat volgens haar zien dat het onmogelijke soms toch mogelijk is. En dat je altijd van het positieve moet uitgaan.

Deze zomer maken ze een trip langs de golven aan de westkust van Australië.

Duct Tape Surfing from Mark Tipple on Vimeo.

    • Mirjam Remie