‘FC Utrecht moet zich kapotschamen’

Na een vijfde plek in de eredivisie beloonde FC Utrecht zichzelf voor een topseizoen door twee maanden geleden via de play-offs Europees voetbal veilig te stellen.Het volksfeest na het bereiken van Europees voetbal deed trainer Jan Wouters een beetje denken aan de taferelen na het winnen van het EK in 1988.

Maar dan gisteravond. Met een 3-3 in de Galgenwaard schakelde FC Differdange, de Luxemburgse nummer vier, FC Utrecht uit in de tweede voorronde van de Europa League. „Heel pijnlijk”, zei Wouters tegen de NOS. Het publiek riep „schaam je kapot” na de vroegste uitschakeling in een Europees toernooi in de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

FC Utrecht raakte deze zomer vier basisspelers kwijt. Het nieuwe centrale duo in de verdediging schutterde tegen de semiprofs. Utrecht kwam nog wel op 3-1 voor, genoeg om de 2-1 nederlaag in Luxemburg-Stad weg te poetsen. Daarna ging het mis.