Clevelandontvoerder ontloopt doodstraf voor levenslang

Ariel Castro, de man die verdacht wordt van het ontvoeren en misbruiken van drie vrouwen in Cleveland, Ohio, bekende vandaag schuld voor strafvermindering waarmee hij de doodstraf ontloopt.
Ariel Castro, de man die verdacht wordt van het ontvoeren en misbruiken van drie vrouwen in Cleveland, Ohio, bekende vandaag schuld voor strafvermindering waarmee hij de doodstraf ontloopt. Foto AFP / Emmanuel Dunand

Ariel Castro, de man die verdacht wordt van het ontvoeren en misbruiken van drie vrouwen in Cleveland, heeft in ruil voor strafvermindering schuld bekend. Met het bereiken van deze overeenkomst ontloopt hij een mogelijke doodstraf. In plaats daarvan moet hij levenslang de cel in.

Dat meldt persbureau Reuters.

Castro kwam vanmiddag in de rechtbank in de staat Ohio tot de overeenkomst met het Openbaar Ministerie. Hij krijgt levenslang voor de kidnapping, zonder kans op vrijspraak. Daar komt nog een celstraf van duizend jaar bij, aldus persbureau AP.

Castro ontkende eerder alle aanklachten

Castro ontkende eerder alle 977 aanklachten. Hij wordt verdacht van ontvoering, verkrachting en het herhaaldelijk vastketenen van de drie vrouwen.

De 53-jarige Castro werd begin mei aangeklaagd voor de ontvoering van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight, die los van elkaar tussen 2002 en 2004 ontvoerd werden op 14-, 16- en 20-jarige leeftijd. Na bijna een decennium werden ze afgelopen mei levend teruggevonden. De drie vrouwen zaten opgesloten in een huis niet ver van de plek waar ze verdwenen.