Auto voor de deur

Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk geven in woord en beeld vakantietips aan thuisblijvers.

Voor de autobezitters onder ons: je hoeft niet ver weg met de auto om ervan te kunnen genieten. Sterker nog. Laat hem lekker staan waar hij staat: voor de voordeur. Neem proviand mee en ga zitten op de achterbank van je auto. Heerlijk om nu eens nergens heen te hoeven, de plaats van bestemming is immers al bereikt. Vanuit de auto ziet de omgeving er heel anders uit.

Hoe zou het toch komen dat de interessantste gesprekken plaatsvinden tijdens lange autoritten? Is het door het ontbreken van oogcontact waardoor men bereid is vrijuit te spreken? Of omdat we de lange stiltes tijdens de reis willen opvullen? Leer elkaar beter kennen en stap samen in de auto. Ga nergens heen en houd om de twee uur een kwartiertje rust. Als de verveling intreedt, doe dan een leuk spelletje zoals buitenlandse nummerborden tellen.

Heb je geen auto?

Zet in de woonkamer 4 stoelen in de opstelling zoals op de afbeelding hier te zien is en ga samen gedurende een dag bij elkaar zitten. Tijdens de lange autorit kun je samen naar een roadmovie kijken, bijvoorbeeld Thelma and Louise, Easy Rider, Paris, Texas of The Motorcycle Diaries.

Deze thuisblijftips zijn gebaseerd op Niemand de deur uit, Vakantieboek voor thuisblijvers van Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk (uitgeverij De Harmonie).