Weer speler Milan boos na racisme

AC Milan-speler Kévin Constant trapte de bal de tribune in en beende van het veld nadat hij tijdens de oefenwedstrijd tegen Sassuolo minutenlang racistische leuzen had gehoord. In januari kreeg Milan ook te maken met racisme bij een oefenwedstrijd. Toen vond Kevin Prince-Boateng verder spelen geen optie meer.

Maar anders dan bij Prince-Boateng volgden dinsdagavond de medespelers van Constant diens voorbeeld niet. Terwijl de middenvelder uit Guinee van het veld liep, keken zijn ploeggenoten slechts toe. Milan-trainer Massimiliano Allegri bracht een wisselspeler in, de scheidsrechter vroeg de stadionspeaker om een oproep richting publiek, de wedstrijd ging gewoon verder.

Milan-voorzitter Adriano Galliani liet in een verklaring op het incident weten dat – „hoe begrijpelijk zijn reactie ook is ” – Constant niet van het veld had mogen gaan.