Verlies voor winkelketen Macintosch

Door een „extreem koud voorjaar” boekte winkelconcern Macintosh in de eerste zes maanden van dit jaar een omzetdaling van 10 procent en verdubbelde het verlies.

Dat maakte Macintosh – eigenaar van onder meer schoenenketens Dolcis, Invito, Manfield en Scapino – vanmorgen bekend. De omzet daalde van 432 miljoen euro naar 380 miljoen euro. Het verlies verdubbelde van 7 miljoen euro naar 15 miljoen euro.

Het winkelconcern is bezig met een strategiewijziging omdat steeds meer consumenten winkelen via internet. De online omzet steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 9,3 procent tot ongeveer20,5 miljoen euro, ruim 5 procent van de totale omzet.

Het sluiten van winkels is onderdeel van de strategiewijziging. In de komende maanden zullen er daarom 15 tot 20 winkels worden gesloten. Het bedrijf bezit 885 winkels, waarvan 462 in Nederland, 255 in Groot-Brittannië en 168 in België en Luxemburg. Bij het concern werken in totaal ruim 11.000 mensen.