Boeken

Twintig aspirant-schrijvers op longlist Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Onder de bezoekers van het Lowlands festival bevinden zich fanatieke schrijvers, zo blijkt uit het aantal inzendingen voor De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd.

De jury van de prijs kreeg liefst 500 inzendingen binnen. Twintig daarvan kwamen terecht op de vandaag bekendgemaakte longlist van de prijs.

Deze verhalen worden in een digitale uitgave opgenomen die na het Lowlands festival wordt gepubliceerd.

De jury, bestaande uit Renske de Greef (auteur), Robert Vuijsje (auteur), Ivo Victoria (auteur), Toef Jaeger (boekenrecensent NRC Handelsblad en nrc.next) en Willemijn Tillmans (acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) buigt zich nog een keer kritisch over deze 20 verhalen.

Op woensdag 31 juli maken ze de shortlist van drie auteurs bekend. Deze drie schrijvers winnen twee kaarten voor Lowlands en maken kans om de wedstrijd te winnen.

De longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2013 (in alfabetische volgorde): Alexander Van Eyck, Annick Vandorpe, Anouk Hubatka, Ben Adriaanse, Charlene Winne, David Jacobowicz, Geertje Kindermans, Gerda Blees, Greg Houwer, Johan Poel, Leen Verheyen, Lieke Haan, Michael de Bock, Miranda de Haan, Mirjam Brouwer, Mirjam Killian, Myrthe Timmers, Nicole van den Berg, Olga Ponjee en Rinske Kegel.

    • een onzer redacteuren