Pas op voor de bultrug!

Kijken //

VideoWalvisdreigingOnline videoBekijk het filmpje op nrch.nl/zaa

Twee duikers stonden bijna ongewild op het menu van een bultrug toen ze midden in een school vissen zwommen, ongeveer drie kilometer van Morro Bay in Californië. Maar de duikers, Shawn Stamback en Francis Antigua, konden het voorval gelukkig heelhuids navertellen. De twee dobberden nietsvermoedend een beetje rond tussen twee duiken in toen ze op een paar honderd meter afstand een paar walvissen zagen. Hun twee vrienden Jay Hebrard en Jeremy Bonnett hoopten aan boord van de boot wat beeld van de walvissen te kunnen maken en pakten hun camera erbij. Een school sardientjes vlakbij in het water begon plotseling als een gek te bewegen. Tot ieders grote verrassing dook op nog geen meter afstand een bultrug op die een grote hap uit de school vissen nam. De duikers ontsnapten ternauwernood. Bekijk de video op nrch.nl/zaa.