Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Ontvoerde meisjes Haaksbergen met hun vader in Syrië

De drie meisjes uit Haaksbergen van zeven, acht en elf jaar oud die zijn ontvoerd door hun 42-jarige vader, zitten met hem in Syrië. Dat meldt een politiewoordvoerder tegenover persdienst Novum.

De man mishandelde en gijzelde zijn vrouw vermoedelijk dinsdag en sloeg daarna met zijn drie dochters op de vlucht. Via een vliegveld in Duitsland reisde het viertal naar Berlijn. De vrouw schakelde ruim daarna de politie in; de man was toen al een tijd weg met hun dochters. Hij is volgens de politie afkomstig uit het Midden-Oosten.

Volgens de politiewoordvoerder zijn er contacten met Syrië. Tegen de man loopt een internationaal opsporingsbevel, maar hij is nog niet opgepakt. Het is volgens de woordvoerder maar de vraag of dat nog gaat gebeuren:

“Ze kijken daar toch anders tegen dit soort zaken aan.”