Nieuwsuur in Duitsland

In de aanloop naar de Bondsdagverkiezingen op 22 september besteedt actualiteitenrubriek Nieuwsuur (NOS/NTR) volgende week dagelijks aandacht aan Duitsland. Vanaf maandag zendt het programma een serie uit van zes afleveringen, elke dag vanuit een andere deelstaat. De titel is Alles Klar!?. Bondskanselier Merkel zal waarschijnlijk weer de verkiezingen winnen, aldus Nieuwsuur, maar onder de oppervlakte gebeurt veel in de bondsrepubliek. De economie is er beter aan toe dan in Nederland en de werkloosheidscijfers zijn lager. Hoe doet Duitsland dat? Verslaggevers Dieuwke van Ooij en Holger Fritsche gaan op zoek naar het succes van familiebedrijven in Beieren. In Noordrijn-Westfalen onderzoeken zij de keerzijde van het succes. Omdat in Duitsland geen AOW wordt betaald, leven veel ouderen in armoede. Verder zijn zij in Baden-Württemberg, Brandenburg, Saksen en Berlijn.