Levenslang voor moordenaar Farida Zargar

Het lichaam van Farida wordt op een brancard uit het Mallebos gedragen in 2011. Foto ANP/ Marco de Swart

De 35-jarige Patrick S. uit Spijkenisse is veroordeeld tot een levenslange celstraf. S. krijgt de straf onder meer voor het doden van de 21-jarige Farida Zargar. Dat meldt RTV Rijnmond. De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat hij haar in augustus 2010 van haar fiets trok en doodde. Justitie had ook levenslang geëist.

Zargar werd in augustus 2010 als vermist opgegeven. Het lichaam van de vrouw werd in november 2011 gevonden op aanwijzing van S., begraven in het Mallebos in Spijkenisse. S. verklaarde tegenover justitie dat hij Zargar had gevonden toen zij al dood was, maar dat stuitte op ongeloof.

De rechters achten S. ook schuldig aan onder meer de dood van de 43-jarige Nanda Kerklaan en een poging tot moord op een Poolse man. De moordpoging zou hij samen hebben gepleegd met de 21-jarige Timothy S. uit Spijkenisse, die overigens niet dezelfde achternaam heeft.

Timothy S. hoort later vandaag zijn straf. Tegen hem is zes jaar cel en tbs geëist. Patrick S. en Timothy S. werden in oktober 2011 aangehouden op verdenking van een aantal berovingen. In hun woningen werden vervolgens voorwerpen gevonden die wezen op andere misdrijven. Onder meer de tas en het paspoort van Zargar werden gevonden. Daarna kwam het onderzoek naar haar verdwijning, dat tot dan toe weinig opleverde, in een stroomversnelling.

(Novum)