Opinie

    • Ik

Internetetiquette

Internet heeft mijn leven veranderd. Niet meer haasten naar de winkel om een boek te kopen en van een strenge dame te horen dat je het moet laten bestellen en pas over drie weken mag bellen om te vragen of de bestelling geslaagd is. Plus een ‘wees dankbaar dat we dit voor u willen doen’-blik.

Internet heeft mijn leven veranderd. Niet meer haasten naar de winkel om een boek te kopen en van een strenge dame te horen dat je het moet laten bestellen en pas over drie weken mag bellen om te vragen of de bestelling geslaagd is. Plus een ‘wees dankbaar dat we dit voor u willen doen’-blik.

Op internet zoek je de leverancier op, en voilà: vóór 22u besteld, morgen geleverd. Iedere keer volgt een vriendelijke e-mail met: „Hartelijk dank voor uw bestelling.”

Sommige instellingen zijn echter niet zo vriendelijk. Vanochtend bestelde ik kaarten voor het kamermuziekfestival in Delft en kreeg hooghartig terug: „Uw bestelling is aanvaard.”

Yiong van Walsum-Lim

    • Ik