Drukkend warm

Het broeierige zomerweer houdt nog een aantal dagen aan, met vooral op vrijdag en zaterdag een aantal pittige regen- en onweersbuien. De maximumtemperaturen liggen tussen 25 en 31 graden, de nachten zijn warm met minima tussen 18 en 21 graden.

Nederland bevindt zich deze dagen in erg warme lucht. Net ten westen van ons ligt een koufront, waarachter zich minder warme lucht ophoudt. De komende dagen komt dit front echter nauwelijks van zijn plaats, waardoor wij nog een tijdje met hoge temperaturen te maken houden. In deze warme lucht ontstaan ook gemakkelijk regen- en onweersbuien.

Donderdagavond wisselen zon en wolken elkaar af. De nacht naar vrijdag verloopt helder en droog, het is een zwoele nacht met minimumtemperaturen tussen 16 en 18 graden.

Vrijdagochtend zijn er flinke zonnige perioden. In de middag komen er vanuit het zuidwesten enkele regen- en onweersbuien opzetten. De temperatuur loopt op tot 25 graden aan de kust en tot 30 graden in het binnenland. Ook in de avond en nacht blijven deze buien vallen. Lokaal kunnen dat forse exemplaren zijn, met naast onweer ook hagel en zware windstoten.

Zaterdag blijft het wisselvallig met naast zonnige perioden weer regen- en onweersbuien. Zondag trekt koelere lucht vanuit het westen binnen en wordt de hitte voorlopig verdreven.