Kijken: zonnige luchtballonvaart valt in het water

Still van de videobeelden van de luchtballon die in het Gooimeer vlakbij Almere terecht is gekomen. Foto ANP / George Steur

Terwijl in delen van het land de straten onderliepen en campings moesten worden ontruimd door hevige regenval, was het in andere delen van het land nog prachtig weer om bijvoorbeeld een luchtballonvaart bij te maken. Hier ging dat niet helemaal goed, en viel de vlucht alsnog in het water.

De luchtballon met elf mensen kwam gisteravond rond 21.40 uur in het Gooimeer bij Almere terecht. Hij voer boven Amersfoort en had in Soest moeten landen. Door de harde wind werd de ballon volgens de politiewoordvoerder echter over Eemnes en het Gooimeer geblazen. De piloot van de luchtballon probeerde, mogelijk vanwege een tekort aan gas, een voorzorgslanding te maken op de Gooimeerdijk-West.

Die landing verliep echter niet helemaal goed, waardoor de mand in het water landde en in het riet terechtkwam, en de ballon over de dijk. Deze amateurbeelden in handen van de NOS tonen hoe de mand het water raakt en afdrijft:

Twee mensen moesten gewond naar een ziekenhuis worden overgebracht: een persoon kwam bij de landing onder de mand terecht, een ander slachtoffer buiten de mand. Een liep een hoofdwond op, de ander was even buiten bewustzijn. De overige inzittenden werden vooral nat, maar wisten op eigen kracht aan land te komen.

    • Anouk van Kampen