Warm met buien

De afgelopen dagen hebben we te maken gehad met warm en droog zomerweer. Deze warmte houdt aan, maar het wordt daarbij wel wisselvalliger. Vooral vanaf vrijdag vallen er van tijd tot tijd buien en kan het ook benauwd aanvoelen.

Woensdagavond trekken de laatste regen- en onweersbuien naar het noordoosten weg. De nacht naar donderdag verloopt vervolgens vrij helder en uiteindelijk daalt de temperatuur tot een graad of 15. Omdat de lucht nog vochtig is, wordt het nevelig, in het binnenland lokaal mistig. Na het optrekken van de nevel of mist is er donderdag overdag veel ruimte voor zon. Het blijft, op een enkele bui in het noordoosten na, overal droog. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en de temperaturen stijgen tot rond 25 graden aan zee en 28 graden in het binnenland. Vanaf vrijdag volgt een aantal wisselvallige dagen, met opklaringen afgewisseld door regen- en onweersbuien. Het blijft daarbij warm, met maximumtemperaturen tussen 25 en 31 graden. Deze buien lijken het einde van een lange droge periode in te luiden en vooral de natuur en landbouw kunnen wat regen gebruiken. Doordat de neerslag in de vorm van buien valt, kunnen de hoeveelheid per plaats sterk verschillen. Hierdoor zullen sommige gebieden in Nederland nog wat langer droog blijven, terwijl op andere plaatsen al meer dan genoeg regen gevallen zal zijn.