Té toegankelijke presentatie

De app //

PenxyiPhone en iPad, gratis

Bij een presentatie is er meestal wel iets wat net niet lekker werkt. Denk aan gedoe met kabeltjes, een zoekgeraakte usb-stick of steeds bukken voor de volgende slide. Penxy omzeilt zulke nadelen, maar werpt ook een nieuwe op.

Een kabeltje is niet nodig: vooraf upload je de presentatie en eenmaal voor de groep kies je in de app ‘create event’. Op de laptop waar de beamer op is aangesloten, ga je naar penxy.com en klik je op ‘connect projector’ om hem aan je iPhone of iPad te koppelen. Swipe nu naar links in de app en je publiek ziet de volgende slide.

Dat publiek hoeft niet eens in dezelfde ruimte te zijn: er wordt een link aangemaakt waar iedereen zelf via laptop, tablet of smartphone naartoe kan gaan om het live te volgen, inclusief geluid. Ook kun je ze in je verhaal betrekken door bijvoorbeeld een poll op te zetten. Naderhand is via dezelfde link alles nog terug te zien en te luisteren.

Maar die toegankelijkheid is tegelijkertijd het grote nadeel: je presentatie staat online en is in theorie door iedereen te vinden. Als je PowerPoint dus gevoelige informatie bevat, is Penxy niet de juiste keuze. Dan maar gedoe met een kabeltje.

    • Peter Zantingh