Krasse knarren op herhaling

Red 2. Regie: Dean Parisot. Met: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Helen Mirren. In: 89 bioscopen.

Pensioengerechtigde spionnen keren in Red 2 terug naar de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Als via internet een oude geheime operatie wordt gelekt waarbij een meedogenloos wapen een rol speelt, zijn ze hun leven niet meer zeker. Het beste is om in Moskou het wapen onschadelijk te maken, dus trekken Frank (Bruce Willis) en zijn nieuwe vriendin Sarah (Mary-Louise Parker) samen met Franks oude buddy Marvin (John Malkovich) naar Moskou.

De grap is hetzelfde als in de eerste Red: ook al worden ze van alle kanten belaagd, hier door CIA, MI6 en KGB, ze blijven stoïcijns. Ze hebben in hun lange loopbaan alles immers al meegemaakt. Tussen de actie en kogels door geven ze hun soms aardige, meestal flauwe oneliners ten beste en ruziën ze over liefde en relaties.
    • André Waardenburg