Kans op wateroverlast in oosten door onweersbuien

Natuurcamping Wega in Weert, waar hevige regenval voor flink veel wateroverlast heeft gezorgd. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Het oosten van het land moet vanmiddag rekening houden met plaatselijke wateroverlast als gevolg van flinke onweersbuien en hagel. Doordat de buien langzaam bewegen is de kans op wateroverlast groter. Gisteravond was er al veel wateroverlast in Limburg.

Vanochtend is er in de ochtend veel bewolking, meldt Weeronline.nl. In de loop van de ochtend neemt de kans op onweer toe. In het oosten houden de buien naar verwachting tot in de avond aan voordat ze naar Duitsland trekken. In het zuidwesten en westen klaart het in de middag op en breekt de zon door.

Aan zee wordt het zo’n 22 graden, in het midden van het land wordt het 25 graden. In Limburg wordt het lokaal nog zo’n dertig graden.

Twitter avatar Weerplaza Weerplaza.nl Tip van de dag: http://t.co/Unxgdj08gA voor als je wilt weten waar het droog blijft … of regent en onweert natuurlijk.

Hevige wateroverlast in Limburg

Gisteren viel in Brabant en Limburg meer dan vijftig millimeter neerslag. Die buien gingen gepaard met zware windstoten, waarbij vooral het oosten van Brabant en het noorden van Limburg het zwaar te verduren kregen. Op een camping in Weert vielen bomen om en was sprake van wateroverlast. Kampeerspullen van sommige mensen raakten beschadigd.

Vanwege de meldingen die over de camping binnenkwamen, besloot de brandweer aanvankelijk aan te geven tot ontruiming over te willen gaan, maar daar kwam het uiteindelijk niet van omdat de situatie mee bleek te vallen. De brandweer heeft er uiteindelijk alleen wat bomen opgeruimd en water weggepompt.

De brandweer kreeg ook veel meldingen binnen van wateroverlast en stormschade vanuit andere plekken in Weert en omstreken. De brandweer was daar gisteravond laat nog erg druk mee, liet een woordvoerder weten aan persbureau Novum. Omdat veel straten blank staan en zijn afgezet, werd automobilisten geadviseerd vooral niet in Weert en omgeving te gaan rijden.

    • Pim van den Dool