Hiphop en homo’s

Zien //

expositieWayne Horse Kunstgalerie KallenbachPazzanistraat 9-11, Amsterdamtot en met maandag

Rappers die homoseksualiteit als een ontoelaatbare zwakte zien. Homo als scheldwoord om iemand mee onderuit te halen. Maar ook prominente hiphopartiesten die zich uitspreken voor het homohuwelijk en het aanpakken van homodiscriminatie in hiphop, en de opkomende trend queer rap. En een nationale rel nadat de populaire Duitse rapper Bushido twee weken geleden onder meer rapte dat de homoseksuele burgemeester van Berlijn ‘in zijn kont moet worden geneukt’. De relatie tussen hiphop en homoseksualiteit is steeds aan verandering onderhevig en onderwerp van gesprek. De in Amsterdam wonende Duitse kunstenaar Wayne Horse geeft zijn commentaar op dit thema met een schilderij waarin hij het woord ‘gay’ in de namen van talloze rappers verwerkt, in een groot, omgekeerd vredesteken. Zondag geeft hij een videopresentatie en lezing over zijn werk in de Amsterdamse galerie Kallenbach, vanaf 17 uur. Daarna is er de finissage, het afsluitende feestje, van zijn expositie Youth Wars in Unruly Gallery van Niels ‘Shoe’ Meulman, twee blokken verderop.