Hezbollah: EU zwichtte voor de VS en Israël

De beslissing van de Europese Unie om de militaire tak van Hezbollah op de Europese terreurlijst te plaatsen is ‘waardeloos’. Dat heeft Hezbollah-leider Sheik Hassan Nasrallah vanavond gezegd. Hij beschuldigt de EU ervan te zijn gezwicht voor de wil van de Verenigde Staten en Israël.

Still van tv-programma waar Hezbollah-leider Hassan Nassrallah spreekt tijdens een diner in Beirut, Libanon. Foto EPA / Al-Manar TV

De beslissing van de Europese Unie om de militaire tak van Hezbollah op de Europese terreurlijst te plaatsen is ‘waardeloos’. Dat heeft Hezbollah-leider Sayed Hassan Nasrallah vanavond gezegd. Hij beschuldigt de EU ervan te zijn gezwicht voor de wil van de Verenigde Staten en Israël.

Nasrallah verklaarde vanavond vanuit Beiroet:

“Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat dit een soevereine Europese beslissing was, maar eerder een beslissing die is opgelegd. Europa is niet overtuigd, maar heeft toegegeven aan de wensen van de Amerikanen en de Israëliërs.”

‘EU-leiders zijn handlangers van Israël’

Nasrallah zei dat het besluit de EU-landen handlangers maakt van Israël. “Deze landen bieden Israël rugdekking voor agressie tegen Libanon”, zei hij.

Plaatsing op de terreurlijst houdt in dat de bezittingen van leden van de militaire tak van Hezbollah worden bevroren en dat ze een reisverbod krijgen. Nasrallah bespotte de maatregelen. Hezbollah-leden gaan volgens hem ‘echt niet op vakantie naar Sardinië’.

Hij ontkende bovendien dat zij geld hebben gestald bij Europese banken:

“Jullie bereiken niets anders met deze beslissing dan mislukkingen en teleurstellingen.”

(Novum)