Hells Angels aangehouden in Spanje

Het is nog niet duidelijk of er ook Nederlanders zijn opgepakt in Spanje. Foto ANP / Olaf Kraak

De Spaanse politie heeft vanochtend in een groot internationaal onderzoek 25 mensen opgepakt die lid zijn van motorclub Hells Angels of een band hebben met de motorclub. Dat meldde Europol vanmiddag, dat eveneens bij de actie betrokken was. De politie viel gelijktijdig 31 huizen binnen.

Onder de verdachten zijn geen Nederlanders, meldt een woordvoerder van Europol. De arrestanten komen uit Spanje, Duitsland, Marokko, Bulgarije en Turkije. Ze worden verdacht van onder meer afpersing, drugshandel, corruptie, witwassen en mensenhandel. Ook wordt de groep ervan verdacht een criminele organisatie te vormen.

Aan de actie lag tweeënhalf jaar onderzoek in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland en Oostenrijk ten grondslag. Spaanse autoriteiten kregen woensdag ook steun van rechercheurs uit Duitsland en Luxemburg.

Tweehonderd agenten bij actie betrokken

Bij de actie, die geconcentreerd was op vermoedelijke verdachten op Mallorca, waren ruim tweehonderd agenten betrokken. Op Mallorca werd recent een nieuw clubhuis van de motorclub geopend met steun van leden uit Duitsland en Luxemburg.

Bij de huiszoekingen op het Spaanse eiland werden naast auto’s, motoren en geld, ook vuurwapens in beslag genomen. Ook nam de politie computers, laptops, telefoons en andere elektronica in beslag.

De komende dagen wordt het in beslag genomen materiaal geanalyseerd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. (Novum)