Heel Holland kijkt vanavond naar drie ovens in Hilversum

Screenshot Facebookpagina Heel Holland Bakt

Vanavond moet het gebeuren in de ovens van Hilversum. Dan nemen de drie finalisten van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt het tegen elkaar op. Maar niet iedereen vindt dat wij Hollanders kunnen bakken.

“Ik kan er niks meer aan veranderen, het zit in de oven.”

Update 25 juli: De finale is goed bekeken - ruim 1,2 miljoen mensen volgden de eindstrijd. De 27-jarige verpleegkundige Rutger heeft gewonnen. Daarmee was het een van de best bekeken programma’s van de avond.

Voor iedereen die de afgelopen twee maanden onder een steen heeft geleefd (of op vakantie was): de Nederlandse televisie is een bakprogramma rijker. En deze zin klonk in de trailer van Heel Holland Bakt, dat acht weken geleden begon met de zoektocht naar Neêrlands’ beste thuisbakker. Laten we uw geheugen nog even opfrissen:

Maar kunnen wij dat wel, bakken?

Uiteraard zijn er ook mensen die vinden dat wij Hollanders helemaal niet zo’n goede baktraditie hebben. Dat etaleren ze in de Facebookgroep Heel Holland Bakt Er Niks Van. En daar horen ook persiflages op aflevering bij:
http://youtu.be/foHzVUNVHns

Het origineel van #HHB komt overigens uit het Verenigd Koninkrijk en heet daar The Great British Bake Off. Uiteraard hebben de Britten daar zelf ook weer een mooie parodie op gemaakt in de vorm van The Great Comic Relief Bake Off:
http://youtu.be/WFS552VxlZA

De spanning stijgt

Vanavond mogen Narcis, Evert en Rutger het vanaf half negen sharp op Nederland 1 tegen elkaar opnemen in de finale. Zenuwslopend wordt dat natuurlijk, want de opdrachten zijn “nóg moeilijker dan in de voorgaande rondes”, aldus het programma. De kandidaten moeten friandises (zoete desserthapjes), florentines (platte, knapperige koekjes) en een spectaculaire bruidstaart maken.

Bekend en onbekend Nederland lijkt vanavond voor de buis te zitten:

Twitter avatar BeatrixPrinses Prinses Beatrix Lieve roze vriendjes, komen jullie vanavond bij mij @HHBAKT kijken? Het wachtwoord bij de marechaussee is ‘roze koek’… #hhbakt
Twitter avatar dutchdray dutchdray Is het iets te vroeg om nu al voor de teevee te gaan zitten wachten voor Heel Holland Bakt? #HHBakt
Twitter avatar denisevduijn Denise van Duijn In afwachting van de finale #hhbakt maar alvast een boterkoekje in de oven gedaan!
Twitter avatar Piterr Piter Was het maar half negen. Heel Holland Bakt. Finale. Zenuwen.
Twitter avatar JandeHoop Jan de Hoop Nu al op van de zenuwen! Vanavond de finale van Heel Holland Bakt. Wat een spanning. Adem in, adem uit….
Twitter avatar opdefiets Wim Hielkema Er gaan geruchten van doping gebruik bij heel Holland bakt #hhbakt nog geen bevestiging van kunnen krijgen.

Voor alle bakfanaten die bij dit seizoen naast de botervloot grepen: u kunt zich al aanmelden voor het volgende seizoen.

    • Judith Laanen