Fiscus legt beslag op panden van Ruud Gullit

De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op negen panden en een parkeerplaats van de voormalige voetbalinternational Ruud Gullit.

De oud-voetballer van Haarlem, Feyenoord, PSV, AC Milan, Sampdoria en Chelsea verschilt al langer met de Belastingdienst van mening over de te betalen inkomstenbelasting over 2010. Gullit zou, ondanks verscheidene aanmaningen, zijn belasting nog niet hebben betaald. De hoogte van de vordering is niet bekend. Omdat het een executoriaal beslag betreft, kan de Belastingdienst op ieder moment de panden veilen om zodoende het geld te innen. Eén van de huizen waarop beslag is gelegd, is het huis van Gullits ex-vrouw Estelle Cruijff en hun kinderen. Cruijff legde vorig jaar zelf een beslag ter waarde van een miljoen euro op de bezittingen van haar ex-echtgenoot Gullit. De echtscheiding is nog niet afgewikkeld en de panden maken deel uit van de onverdeelde boedel. Doordat de Belastingdienst voorrang heeft op een vordering, komt de beslaglegging door Cruijff op de tweede plaats. „In het kader van de financiële afwikkeling van de echtscheiding heeft de Belastingdienst deze stap genomen”, liet Gullit gisteren optekenen in het tv-programma bij RTL Boulevard op de beslaglegging door de Belastingdienst. „Ik betreur dit en doe er binnen mijn mogelijkheden alles aan dit zo snel mogelijk op te lossen.” Gullit was na zijn spelersloopbaan trainer van onder andere Chelsea, Newcastle United, Feyenoord en het Amerikaanse LA Galaxy. In 2011 trad hij in dienst van de Russische club Terek Grozny. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar ter waarde van vijf miljoen euro bij de voetbalclub uit de politiek onstabiele Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Een half jaar na zijn komst werd hij ontslagen. Sindsdien zit Gullit zonder club en werkt hij onder meer als voetbalanalyticus op tv.