Er komt toch een Holland Heineken House in Sotsji

De huldiging van de hockeymannen, die vorig jaar augustus zilver wonnen tijdens de Olympische Spelen in Londen. Foto ANP / Koen Suyk

Bij de Olympische Winterspelen in Sotsji komt toch een Holland Heineken House, waar de Nederlandse fans los kunnen gaan. Dat maakten het biermerk en sportkoepel NOC*NSF vanochtend bekend. Het was lange tijd onzeker of er wel een feestlocatie zou komen, aangezien gesprekken met de Russische organisatoren moeizaam verliepen.

In het Holland Heineken House worden onder meer de Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd. NRC Handelsblad meldde in maart dat de onderhandelingen over een geschikt onderkomen voortdurend stukliepen op de hoge kosten. Hoe de partijen nu tot elkaar zijn gekomen is niet bekend. In Sotsji komt het Holland Heineken House aan de rand van het Olympisch Park te liggen. Heineken neemt de kosten voor zijn rekening. Hoeveel geld ermee gemoeid is, is niet duidelijk.

De locatie doet volgens Heineken en NOC*NSF recht aan de “unieke kenmerken” van het Holland House en voldoet tevens aan hoge kwaliteitseisen.

Rio krijgt ook een Holland House

Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016 wordt er een HHH gebouwd. Daar wordt nog naar een geschikte locatie gezocht.

“Samen met Heineken zullen we graag weer optreden als gastheer voor alle Nederlanders van het Holland Heineken House, zowel in Sotsji als in Rio”, zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF in een verklaring. “Dit is goed nieuws voor onze sporters, de fans en iedereen die onze teams een warm hart toedraagt.”

    • Pim van den Dool