Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Drie meisjes uit Haaksbergen door vader ontvoerd naar Turkije

Drie meisjes van zeven, acht en elf jaar oud uit Haaksbergen zijn door hun vader ontvoerd naar Turkije, via een vliegveld in Duitsland. Hiervoor heeft hij de moeder van de kinderen vermoedelijk gegijzeld en mishandeld in hun woning. Zij heeft ruim na zijn vertrek de politie ingeschakeld.

De politie heeft verklaard dat de man afkomstig is uit het Midden-Oosten, maar wil niet bekendmaken uit wel land volgens de NOS. Er is een internationaal opsporings-en arrestatiebevel uitgevaardigd. Er waren al enige tijd relatieproblemen tussen de ouders van de ontvoerde meisjes, aldus de politie.