De Royal Baby heeft een naam: George

Gisteren presenteerde het Britse echtpaar Kate en William hun pasgeboren zoon voor het eerst aan de buitenwereld. Foto AFP/Carl Court

Kate en William hebben de naam bekendgemaakt van hun zoon, die eergisteren ter wereld kwam. De Britse troonopvolger heet George Alexander Louis, zo meldt een woordvoerder van het Britse koninklijk huis vanavond.

De prins zal verder bekend zijn als Zijne Koninklijke Hoogheid prins George van Cambridge. George is de naam die zes koningen van Groot-Brittannië ooit hebben gedragen. De laatste was George VI, de vader van koningin Elizabeth, en zat tussen 1936 en 1952 op de troon.

George bezocht vandaag zijn grootouders en overgrootmoeder

Eerder vandaag heeft George voor het eerst zijn overgrootmoeder, koningin Elizabeth II ontmoet. Prins William en zijn vrouw Kate, hertogin van Cambridge, hebben George daarna meegenomen naar de ouders van Kate in een dorpje vlakbij Londen. Woordvoerders laten verder weten dat William en Kate in alle rust “tijd met hun zoon zullen doorbrengen om hem goed te leren kennen.”

Gisteravond brachten prins Charles en zijn vrouw Camilla een bezoek aan de pasgeboren baby; ze lieten weten dolblij te zijn met de geboorte van het kind. “We zijn in de wolken vanwege de geboorte van hun zoontje.” Eerder op de dag kwamen ook de ouders van Kate al kennismaken met het prinsje.

‘Hij heeft gelukkig haar looks’

Kate droeg gisteravond de baby voor het eerst naar buiten voor het ziekenhuis, waarna prins William hem overnam. Beiden stonden de wachtende pers kort te woord en lieten zich fotograferen met de pasgeborene. Het stel zei toen nog niet besloten te hebben hoe de baby zou gaan heten. Prins William merkte daarbij nonchalant op dat hun zoon gelukkig het uiterlijk van zijn vrouw heeft.

Het prinsje kwam eergisteren om 16.24 uur lokale tijd ter wereld, woog 3855 gram en is derde in lijn van troonopvolging, na prins Charles en prins William. Het kind kwam ter wereld in de Lindo Wing van St Mary’s Hospital in Londen, waar ook prinses Diana beviel van de prinsen William en Harry. Gisteren hebben William, Kate en George het ziekenhuis verlaten.

Al weken is er volop gewed over de naam van de prins(es). Sinds de baby was geboren was de naam James het populairst bij bookmakers, maar George kwam op een tweede plaats. Op de derde plaats stond Henry, de echte naam van prins Harry.

    • Annemarie Coevert