De Kale Zangeres

Er valt best iets aan te merken op De Kale Zangeres, een van de huidige Paradehits. Abel Nienhuis regisseerde Ionesco’s klassieker tamelijk fantasieloos. Nergens wordt de absurdistische spraak- en identiteitsverwarring van de voorloper van Pinter en Beckett echt verontrustend. Geestig is het wel, af en toe. Maar de grote attractie van De Kale Zangeres is de cast: Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Elsje Scherjon, Frits Lambrechts, Diana Dobbelman en Fred van der Hilst houden zich ondanks hun gezegende leeftijd – Blanken is met 66 jaar de Benjamin – met zichtbaar spelplezier staande in hun tropisch warme tent, voor een publiek van twintigers en dertigers, terwijl de housebeats van de buren stevig concurreren met hun bewust ouderwetse teksttoneel. Dat verdient alle lof. Een unicum, en alleen daarom al bezienswaardig.

24/7, Utrecht, daarna Amsterdam.