Attractie Walibi voorlopig dicht - voet afgezet bij gewond meisje

Bezoekers van Walibi Holland in El Rio Grande.
Bezoekers van Walibi Holland in El Rio Grande. Foto ANP/ Koen van Weel

De attractie El Rio Grande van het pretpark Walibi World in Biddinghuizen, waar gisteren een meisje van 10 ernstig gewond raakte, blijft voorlopig dicht. Dat meldt het pretpark vanavond.

Momenteel loopt een onderzoek van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de exacte toedracht van het ongeval. Tot dat is afgerond blijft de wildwaterattractie gesloten. Hoe lang dat precies duurt is onbekend.

Meisje raakt voet kwijt

Het meisje liep zodanig zware verwondingen op aan haar onderbeen toen ze bekneld raakte dat haar voet moest worden afgezet, schrijft het pretpark in het persbericht:

“Tot onze grote spijt heeft het medisch team de voet van het meisje niet kunnen redden. Op dit moment ligt het meisje nog in het ziekenhuis voor verdere behandeling. Ze is in goede handen. Alle zorg gaat op dit moment uit naar haar.”

Het meisje komt uit Israël. Of zij daardoor de borden met informatie in het Nederlands, Engels en Duits niet kon lezen, weet de woordvoerder van Walibi echter niet, schrijft persbureau Novum.

Eerdere incidenten met attracties

In het park hebben zich een enkele keren eerder incidenten bij attracties voorgedaan. In 2009 raakte een 16-jarig meisje gewond in de rij voor achtbaan Goliath toen een decorstuk naar beneden viel. De oorzaak zou achterstallig onderhoud zijn geweest. De attractie bleef na het ongeval gewoon open.

In 2011 zaten 28 mensen enige tijd vast in de achtbaan Speed of Sound. De karretjes kwamen door een storing vast te zitten en de mensen moesten een voor een bevrijd worden.

    • Judith Laanen